ßßß Cookit - przepis na Gruszki w czekoladzie

Gruszki w czekoladzie

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
woda 0,5 litrów
ocet winny 1 łyżek stołowych
cukier 100 gramów
laska cynamonu 1 sztuk
gruszki 4 sztuk
czekolada gorzka 1 sztuk
Wykonanie:
Wodę zagotować z octem, cukrem i cynamonem. Obrać gruszki pozostawiając ogonki. Włożyć do zalewy i gotować ok. 20 minut. Połamana czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzone gruszki polać płynna czekoladą i podawać.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10798/Gruszki-w-czekoladzie