ßßß
 
            
         Składniki:1 kg obranych i pozbawionych pestek gruszek1/2 kg obranej i pozbawionej nasion dyniSok z 1 cytryny200 g cukru50 ml wody1 łyżeczka cynamonuSposób przygotowania :Gruszki i dynię pokrój w grubą kostkę. Wrzuć do garnka, wlej wodę i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i często mieszając, doprowadź do zgęstnienia masy. Ja gotowałam około 90 minut. Dodaj cukier, sok z cytryny i cynamon. Zagotuj i przełóż do przygotowanych wcześniej słoików. Odwróć do góry dnem i pozostaw do ostygnięcia.
Składniki:1 kg obranych i pozbawionych pestek gruszek1/2 kg obranej i pozbawionej nasion dyniSok z 1 cytryny200 g cukru50 ml wody1 łyżeczka cynamonuSposób przygotowania :Gruszki i dynię pokrój w grubą kostkę. Wrzuć do garnka, wlej wodę i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i często mieszając, doprowadź do zgęstnienia masy. Ja gotowałam około 90 minut. Dodaj cukier, sok z cytryny i cynamon. Zagotuj i przełóż do przygotowanych wcześniej słoików. Odwróć do góry dnem i pozostaw do ostygnięcia.

