Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina mielona 500 gramów
wołowina mielona 500 gramów
cebula 1,5 sztuk
bułka czerstwa 2 sztuk
jajka 1 sztuk
bułka tarta według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa 1 szczyptaWykonanie:
Mięso ugnieść na jednolita masę razem z namoczoną i odciśniętą
bułką oraz
cebulą,połączyć z
jajkiem, doprawić do smaku. Następnie podzielić na porcje,formować w
bułce owalne kotlety. Kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron,
potem dosmażyć na małym ogniu.Autor: ankatoki1980Zobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: