ßßß Cookit - przepis na Kotlety mielone wieprzowo-wołowe

Kotlety mielone wieprzowo-wołowe

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina mielona 500 gramów
wołowina mielona 500 gramów
cebula 1,5 sztuk
bułka czerstwa 2 sztuk
jajka 1 sztuk
bułka tarta według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
gałka muszkatołowa 1 szczypta
Wykonanie:
Mięso ugnieść na jednolita masę razem z namoczoną i odciśniętą bułką oraz cebulą,
połączyć z jajkiem, doprawić do smaku. Następnie podzielić na porcje,
formować w bułce owalne kotlety. Kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić z obu stron, potem dosmażyć na małym ogniu.
Autor: ankatoki1980
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7747/Kotlety-mielone-wieprzowo-wolowe