Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
wołowina mielona 50 dekagramów
burak ćwikłowy 1 sztuk
ziemniak 2 sztuk
cebula 1 sztuk
śmietana 1 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
kapar 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznaniatłuszcz według uznaniaWykonanie:
Burak i
ziemniaki ugotować w mundurkach, przestudzić, obrać.
Ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub utłuc,
burak zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Połączyć je z mielonym
mięsem, wbić
jajko, dodać
śmietanę i posiekane
kapary oraz
cebulę,
pieprz i
sól. Wymieszać i uformować dość duże, płaskie kotlety. Od razu smażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z
ziemniakami suto posypanymi posiekanym
koperkiem.Uwagi:
wołowina lub
tarta,
kapary lub marynowane nasiona nasturcjiPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: