ßßß Cookit - przepis na Kotleciki z czerwonymi buraczkami

Kotleciki z czerwonymi buraczkami

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 3
(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
wołowina mielona 50 dekagramów
burak ćwikłowy 1 sztuk
ziemniak 2 sztuk
cebula 1 sztuk
śmietana 1 łyżek stołowych
jajko 1 sztuk
kapar 1 łyżek deserowych
sól według uznania
pieprz według uznania
tłuszcz według uznania
Wykonanie:
Burak i ziemniaki ugotować w mundurkach, przestudzić, obrać. Ziemniaki przepuścić przez maszynkę lub utłuc, burak zetrzeć na tarce o drobnych otworach. Połączyć je z mielonym mięsem, wbić jajko, dodać śmietanę i posiekane kapary oraz cebulę, pieprz i sól. Wymieszać i uformować dość duże, płaskie kotlety. Od razu smażyć je na rozgrzanym tłuszczu. Podawać z ziemniakami suto posypanymi posiekanym koperkiem.
Uwagi:
wołowina lub tarta, kapary lub marynowane nasiona nasturcji
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/1811/Kotleciki-z-czerwonymi-buraczkami