ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 15(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka 2 szklaneksoda oczyszczona 1 łyżek deserowychjajka 2 sztukkakao 2 łyżek stołowychmleko 1 szklanekcukier puder 1 szklanekmargaryna 100 gramówdżem z czarnych porzeczek 2 łyżek stołowychmasło 200 gramówcukier puder 7 łyżek stołowychcukier waniliowy 1 sztukserek homogenizowany 250 gramówporzeczki czarne 200 gramówpolewa czekoladowa 1 sztukWykonanie:Do rondla dać margarynę, cukier puder, dżem, kakao, wbić jajka i wymieszać do uzyskania jednolitej masy. Dodać mleko, mąkę i sodę, mieszać do połączenia się składników. Przełożyć do blaszki wyścielonej papierem do pieczenia. Piec ok. 60 minut w 180 stopniach. Sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone. Zimne ciasto przekroić ostrym nożem na 2 placki.Masło zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na jednolita masę, miksować do uzyskania puszystego kremu, dodać serek. Krem wymieszać z oczyszczonymi, osączonymi porzeczkami. Placki przełożyć kremem i schłodzić w lodówce. Polewę przygotować wg przepisu na opakowaniu i polać nią fantazyjnie ciasto.Uwagi:Do ciasta można użyć również innych owoców, ale wówczas dżem powinien być z tych samych owoców.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: