Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
kapusta kwaszona 1 kilogramów
grzyby suszone 10 dekagramów
oliwa lub
olej według uznania
mleko 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cebula 1 sztukWykonanie:
Suszone grzyby namaczamy w
mleku z
wodą a następnie w tym samym wywarze gotujemy na niewielkim ogniu, jęsli wyparuje uzupełniamy płyn tak aby było go 1.5 szklanki.
Kapustę rozdrabniamy i gotujemy około 10 minut,a nastepnie cedzimy.
Cebulkę drobno siekamy.Odsączone
grzyby kroimy na paski. Na tłuszczu zasmażamy
cebulę i gdy sie zeszkli dodajemy
mąki i znowu zasmażamy do zarumienienia.Zasmażke mieszamy by nie powstawały grudki i do niej dodajemy wczesniej odsączoną
kapustę,
grzyby oraz
przyprawy.Wszytsko to gotujemy przez około 40 minut na niewielkim ogniu i gotowe.Autor: kizuhZobacz inne przepisy użykownika!WigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: