ßßß Cookit - przepis na Świąteczna kapusta z grzybami.

Świąteczna kapusta z grzybami.

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
kapusta kwaszona 1 kilogramów
grzyby suszone 10 dekagramów
oliwa lub olej według uznania
mleko 1 szklanek
mąka 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cebula 1 sztuk
Wykonanie:
Suszone grzyby namaczamy w mleku z wodą a następnie w tym samym wywarze gotujemy na niewielkim ogniu, jęsli wyparuje uzupełniamy płyn tak aby było go 1.5 szklanki.
Kapustę rozdrabniamy i gotujemy około 10 minut,a nastepnie cedzimy.Cebulkę drobno siekamy.
Odsączone grzyby kroimy na paski. Na tłuszczu zasmażamy cebulę i gdy sie zeszkli dodajemy mąki i znowu zasmażamy do zarumienienia.
Zasmażke mieszamy by nie powstawały grudki i do niej dodajemy wczesniej odsączoną kapustę, grzyby oraz przyprawy.
Wszytsko to gotujemy przez około 40 minut na niewielkim ogniu i gotowe.
Autor: kizuh
Zobacz inne przepisy użykownika!
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5480/Swiateczna-kapusta-z-grzybami