Wykonanie
            ciasto:3 szklanki 
mąkipół łyżeczki 
soliwrzątek (ok.1szklanka)2 łyżki 
olejufarsz:30g 
grzybów suszonych300g 
kapusty kiszonejcebula1,5 szklanki 
wody wrzącej
sól, 
pieprz, 
oliwaFarsz : 
Grzyby gotować w niewielkiej ilości 
wody, aż będą miękkie.Pokroić drobno 
grzyby, 
kapustę i 
cebulę.
Cebulę podsmażyć na patelni na 
oliwie, następnie dodać 
kapustę i 
grzyby.Doprawić do smaku 
solą i 
pieprzem.Dolać 
wodę i gotować pod przykryciem aż cała 
woda wyparuje.Pozostawić do ostygnięcia.Ciasto : 
Mąkę mieszamy z 
solą.Dodajemy stopniowo 
wodę i zagniatamy nożem, dodać tyle 
wody ile wchłonie 
mąka. Zazwyczaj jest to szklanka 
wody.Dodać 
olej i zagniatać rękoma do uzyskania elastycznego i nie lepiącego się do rąk ciasta.Ciasto rozwałkować na blacie posypanym 
mąką jak najbardziej cienko, wykrajać kieliszkiem kółka i nakładać farsz.Formować uszka zginając ciasto na pół jak na pierogi, a następnie dwa przeciwległe boki ze sobą łączymy w kształt uszek.
