ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 200 gramówsok z cytryny 1 sztukcukier 150 gramówskórka otarta z limonki 1 sztukbiałka 3 sztukżelatyna 2 łyżek stołowychopakowanie herbatników petit beurre 1 sztuklimonka 1 sztukWykonanie:Sok z cytryny wymieszać z cukrem i chwilę podgrzewać, aż powstanie syrop. Dodać do sera skórkę z limonki. Ubić pianę z białek i powoli dodawać do niej syrop cytrynowy. Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody, rozpuścić na małym ogniu i połączyć z serem (nie może być zbyt zimny), następnie masę delikatnie wymieszać z białkami. Herbatniki ułożyć na dnie formy, wylać na nie masę serową, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki na co najmniej 4 h. Przed podaniem przybrać ćwiartkami limonki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: