ßßß

1 duża paczka herbatników750 g seracukier3 zielone galaretki1 op żelatyny800 g truskawek1,5 szkl mlekacukier wanilinowysok z cytrynytruskawki do przybrania1 warstwa;Tortownicę wyłożyć herbatnikami.2 warstwa; 1/3 sera, pół szkl mleka, 2 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera, zieloną galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl gorącej wody. Przestudzić dodać do masy serowej, wymieszać i wylać na herbatniki. Zastudzić.3 warstwa: rozłożyć herbatniki4 warstwa; połowę truskawek i 3 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera. Dodać 4-5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/2 szkl gorącej wody. Wylać do tortownicy. Zastudzić
5 warstwa; 1/3 sera, pół szkl mleka, 2 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera, zieloną galaretkę rozpuścić w 3/4 szkl gorącej wody. Przestudzić dodać do masy serowej, wymieszać i wylać na herbatniki. Zastudzić.7 warstwa; połowę truskawek i 3 łyżki cukru zmiksować w kubku blendera. Dodać 4-5 łyżeczki żelatyny rozpuszczone w 1/2 szkl gorącej wody. Wylać do tortownicy. Zastudzić8 warstwa; 1/3 sera, pół szkl mleka, 2 łyżki cukru , 1 łyżeczkę cukru waniliniwego, 1 łyżeczkę soku z cytryny zmiksować w kubku blendera, 4 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody. Przestudzić dodać do masy serowej, wymieszać i wylać do tortownicy. Ułożyć połówki truskawek. Zastudzić.9 warstwa. Ostatnią galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl gorącej wody. Wylać na wierzch tyle ile się zmieści (u mnie była pełna tortownica) o śr28 cm .uwaga: 5 warstwę za wcześnie wylałam stąd te krzywizny warstw.