Wykonanie
Witam, obejrzawszy ostatnio Master Chef'a postanowiłam zrobić sernik.Składniki:

8 jaj1 kg wiaderko
sera do serników1 opakowanie dużej porcji budyniu
śmietankowego250 g
herbatników3/4 szklanki
cukru1 opakowanie
cukru waniliowegoPrzygotowanie:Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.
Żółtka oddzielić od
białek. Następnie
żółtka miksujemy z
cukrem i
cukrem waniliowym na jednolitą masę.Następnie dodajemy
budyń i po łyżce
sera.
Białka ubijamy na sztywną pianę i po łyżce dodajemy do masy serowej i mieszamy.Blachę o wymiarach 25 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy
herbatniki i wylewamy masę
serową.Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C i pieczemy sernik przez 40 - 45 min. Po upłynięciu czasu pieczenia, wyłączamy piekarnik, ale nie wyjmujemy sernika przez 15 minut. Po 15 minutach uchylamy drzwiczki piekarnika na 15 minut. Po upłynięciu tego czasu wyjmujemy sernik, studzimy i wkładamy na noc do lodówki.Mój sernik zyskał taka aprobatę, że w ciągu kilku godzin zniknął.