ßßß
8 jaj1 kg wiaderko sera do serników1 opakowanie dużej porcji budyniu śmietankowego250 g herbatników3/4 szklanki cukru1 opakowanie cukru waniliowegoPrzygotowanie:Wszystkie składniki muszą być w temperaturze pokojowej.Żółtka oddzielić od białek. Następnie żółtka miksujemy z cukrem i cukrem waniliowym na jednolitą masę.Następnie dodajemy budyń i po łyżce sera. Białka ubijamy na sztywną pianę i po łyżce dodajemy do masy serowej i mieszamy.Blachę o wymiarach 25 x 35 cm wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie układamy herbatniki i wylewamy masę serową.Piekarnik nagrzewamy do 190 stopni C i pieczemy sernik przez 40 - 45 min. Po upłynięciu czasu pieczenia, wyłączamy piekarnik, ale nie wyjmujemy sernika przez 15 minut. Po 15 minutach uchylamy drzwiczki piekarnika na 15 minut. Po upłynięciu tego czasu wyjmujemy sernik, studzimy i wkładamy na noc do lodówki.Mój sernik zyskał taka aprobatę, że w ciągu kilku godzin zniknął.