Wykonanie
« Powrót  ZebraDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 5SkładnikLogo Ilość Czego
jajka 4 sztuk
mąka 25 dekagramów
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
olej 3/4 szklanek
woda 1 szklanek
kakao 3 łyżek stołowych
mąka 3 łyżek stołowych
cukier 1,5 szklanekWykonanie:
białka ubić na sztywno dodać mieszając
cukier następnie
żółtka,
potem mąkę z proszkiem, następnie
olej i na koniec
wodę, po uzyskani jednolitej masy ciasto dzielimy na dwie części. Do pierwszej dodajemy 3 łyżki
kakao, a do drugiej części 3 łyżki
mąki. Bierzemy tortownicę i nakładamy raz białe ciasto raz ciemne. Ciasto nakładać łyżką wazową na środek tortownicy. Pieczemy ok 1 godz w temp 180 stopni CelsjuszaUwagi:tortownica o średnicy ok 25 cm, można to piec również w formie babkiAutor: elinkaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: