ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomąka owsiana 4 łyżek stołowychliść laurowy 1 sztukcebula 1 sztukkiełbasa wędzona 250 gramówczosnek według uznaniapieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Do mąki owsianej dodaj 2 szklankami ciepłej wody, następnie dokładnie wymieszaj. Dodaj cebulę, ząbek czosnku, liść laurowy, przykryć i kisić w cieple 4-5 dni. Później w 3 szklankach wody ugotuj kiełbasę.Wystudzoną już kiełbaskę ,pokrój w kostkę a do gorącego wywaru wlać, mieszając, przecedzony zakwas. Zagotować. Dodać kiełbasę i zmiażdżony z solą czosnek, zagotować, przyprawić solą i pieprzem. Podawać z ziemniakami suto okraszonymi stopionym boczkiem lub słoniną.Uwagi:Mąka owsiana - można zmielić w młynku do kawy płatki owsiane lub suszony owies.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocZupyDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: