ßßß Cookit - przepis na Zakąska śledziowa po cygańsku

Zakąska śledziowa po cygańsku

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 15 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
śledzie w oliwie 1 sztuk
oliwa 0.3 szklanek
cebule 2 sztuk
ogórki warszawskie 2 sztuk
ogórek korniszony 1 łyżek stołowych
keczup 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
cukier według uznania
zielenina według uznania
pomidor 1 porcja
Wykonanie:
Przygotowujemy sos: parzymy wrzątkiem na sicie cebule, hartujemy woda i odsączamy. oliwę łączymy z keczupem, dodajemy przyprawy, cebule,posiekane ogórki i resztę składników. filety dzielimy na drobne porcje, układamy na półmisku i zalewamy sosem, zawijamy w folie i wstawiamy na 2 godz do lodówki. przed podaniem przyprawiamy zielenina i cząstkami pomidora.
Uwagi:
sos: oliwa 1/3 szklanki
Autor: Skarlet_b
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/8189/Zakaska-sledziowa-po-cygansku