Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 35 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
biały ser tłusty 75 dekagramów
jajko 1 sztuk
żółtko 4 sztuk
cukier puder 1.5 szklanek
cukier waniliowy 2 sztuk
kasza manna 0.5 szklanek
rum 50 mililitrów
skórka z cytryny 1 sztuktłuszcz według uznania
bułka tarta według uznaniaWykonanie:
Jajko,
żółtka,
cukier puder oraz
cukier waniliowy ucieramy na kogel -
mogel, następnie dodajemy do tego
rumu i otarta skórkę z całej
cytryny i cały zcas mieszając i ucierając sporymi łyżkami dodajemy
ser.Gdy wszystko będzie już jedną połączoną masą dodajemy rozpuszczone
masło,
kaszę mannę i ubitą z
białek pianę.wszystko to delikatnie ale i dokładnie mieszamy.ciasto wyrobione wykładamy do wczesniej przygotowanej tortownicy i wstawiamy do piekarnika o temperaturze 180 stopni na godzinę lub jeśli ciasto bedzie tego wymagać odrobinę dłużej.Sernik wyjmujemy z piekarnika gdy pojawiły sie na nim rumieńce a boki sernika odstają od formy w której sie piekł.Dobrze ostudzone ciasto wykładamy na paterę i posypujemy
cukrem pudrem.Autor: kizuhZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: