Wykonanie
« Powrót  
Tuńczyk
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
fasola 1 kilogramów
sól według uznania
pieprz według uznania
woda 4 łyżek stołowych
szałwia według uznania
czosnek 2 ząbki
tuńczyk 4 sztuk
oliwa z oliwek 150 mililitrówWykonanie:
Fasolkę umyć, przebrać i ugotować do miękkości około 1 godziny.
Rybę usmażyć na
oliwie, smażyć do miękkości około 4 minut z dwóch stron. Po usmażeniu odstawić do ostudzenia. Na osobnej patelni zeszklić
czosnek z
szałwią, i do tego dodać miękką odcedzoną
fasolkę, dolać
wodę, przyprawić do smaku, gotować dopóki
woda nie wsiąknie w całości w
fasolkę. Odstawić.
Tuńczyka podzielić na części, połączyć z
fasolką. Podawać polane
oliwą i ewentualnie
szałwią.Uwagi:
Tuńczyk w kawałku, każdy najlepiej od 100 do 300g.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia WłoskaPotrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: