ßßß Cookit - przepis na Tuńczyk

Tuńczyk

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Tuńczyk
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 90 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
fasola 1 kilogramów
sól według uznania
pieprz według uznania
woda 4 łyżek stołowych
szałwia według uznania
czosnek 2 ząbki
tuńczyk 4 sztuk
oliwa z oliwek 150 mililitrów
Wykonanie:
Fasolkę umyć, przebrać i ugotować do miękkości około 1 godziny.Rybę usmażyć na oliwie, smażyć do miękkości około 4 minut z dwóch stron. Po usmażeniu odstawić do ostudzenia. Na osobnej patelni zeszklić czosnek z szałwią, i do tego dodać miękką odcedzoną fasolkę, dolać wodę, przyprawić do smaku, gotować dopóki woda nie wsiąknie w całości w fasolkę. Odstawić. Tuńczyka podzielić na części, połączyć z fasolką. Podawać polane oliwą i ewentualnie szałwią.
Uwagi:
Tuńczyk w kawałku, każdy najlepiej od 100 do 300g.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Włoska
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/7045/Tunczyk