ßßß Cookit - przepis na Sałatka z roszponką i szynką

Sałatka z roszponką i szynką

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
roszponka 1 porcja
kukurydza konserwowa 0,5 puszka
papryka czerwona 0,25 sztuk
korniszony 3 sztuk
szynka 100 gramów
cebulki marynowane 10 sztuk
oliwa 5 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
pesto zielone 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Opłukaną roszponkę osuszyć. Kukurydzę osączyć. Oczyszczoną paprykę pokroić w paski, a ogórki pociąć na podłużne ćwiartki. Szynkę pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki.
Sos: oliwę utrzeć z octem, cukrem, pesto oraz odrobina soli i pieprzu.
Sosem polać sałatkę tuż przed podaniem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Sałatki
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/12028/Salatka-z-roszponka-i-szynka