Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
roszponka 1 porcja
kukurydza konserwowa 0,5 puszka
papryka czerwona 0,25 sztuk
korniszony 3 sztuk
szynka 100 gramów
cebulki marynowane 10 sztuk
oliwa 5 łyżek stołowych
ocet 1 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowychpesto zielone 1 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Opłukaną
roszponkę osuszyć.
Kukurydzę osączyć. Oczyszczoną
paprykę pokroić w paski, a
ogórki pociąć na podłużne ćwiartki.
Szynkę pokroić w kostkę. Wymieszać wszystkie składniki.Sos:
oliwę utrzeć z
octem,
cukrem, pesto oraz odrobina
soli i
pieprzu.Sosem polać
sałatkę tuż przed podaniem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaSałatkiDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: