Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 3(z pieczeniem / smażeniem): 20 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
śledzie solone 0.5 kilogramów
cebula 1 kilogramów
koncentrat pomidorowy według uznania
śliwki suszone według uznania
ogórek kiszony 1 sztuk
pieprz według uznania
sól według uznania
majeranek według uznania
mleko według uznania
olej według uznaniaWykonanie:
Śledzie moczymy w
mleku (w zależności jak bardzo są słone od 1 godziny do 8), kroimy w kawałki.
Cebulę kroimy w ćwierć plasterki i dusimy na dużej ilości
oleju. Przyprawiamy
pieprzem,
solą i odrobiną
majeranku. Wrzucamy pokrojone
suszone śliwki. Dorzucamy drobno pokrojonego
kiszonego ogórka. Dusimy do momentu aż
cebula ściemnieje a
ogórek i
śliwki zmiękną. Dorzucamy
koncentrat pomidorowy. Dusimy jeszcze przez chwilę. Całość wrzucamy do słoików warstwami (
cebula-
śledzie-
cebula). Zostawiamy na 12 godzin.Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: