Wykonanie
« Powrót  
Śledź marynowanyDodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 10 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
matiasy według uznania
ocet spirytusowy 1 szklanek
ziele angielskie 10 sztuk
liście laurowe 5 sztuk
cukier 1 łyżek deserowych
cebula 0.5 kilogramówWykonanie:Pół litra
wody zagotować ze szklanką
octu,
pieprzem, liśćmi laurowymi i
cukrem. Po wystudzeniu zalać
śledzie (wcześniej należy odlać
oliwę) ułożone w słoiku poprzekładane plastrami
cebuli. Marynować min. 3 dni.Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: