Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 1Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
ziemniaki 800 gramów
Mięso pieczeniowe 400 gramów
mleko 250 mililitrów
śmietana 250 mililitrów
cebula 1 sztuk
czosnek 2 ząbkigałka muszkatałowa według uznania
sól według uznania
pieprz według uznania
natka pietruszki 1 pęczek
masło 1 łyżek stołowychWykonanie:
Ziemniaki pokroić na plasterki.
Mięso i
cebulę w kostkę.
Czosnek przecisnąć przez praskę.Rozgrzać
masło, wsypać
cebulę i
czosnek - zeszklić.
Ziemniaki wymieszać z pozostałymi składnikami i włożyć do naczynia żaroodpornego.
Mleko wymieszać ze
śmietaną. Dodać
przyprawy. Polać zapiekankę.Piec przez około 40 minut w temperaturze 200st.C.Autor: FloressZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z
MięsaZapiekanki i PizzeDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: