Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 20(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
cukier 425 gramów
jajka 10 sztuk
budyń waniliowy 1 sztuk
nektar z
wiśni 400 mililitrów
cukier waniliowy 1 sztuk
sól 1 szczypta
olejek waniliowy według uznania
ser mielony 1,5 kilogramów
serek mascarpone 250 gramów
śmietana kremówka 250 gramów
kasza manna 4 łyżek stołowychSernix 2 sztuk
maliny 125 gramów
jężyny 125 gramów
porzeczki czerwone 125 gramówWykonanie:Wymieszać 50ml
wody z 50g
cukru oraz
budyniem. Zagotować
nektar i dodać do niego rozprowadzony
budyń i zagotować, wsypać oczyszczone, wymieszane
owoce.
Jajka, 375g
cukru,
cukier waniliowy i
sól utrzeć na gładka masę. Osobno utrzeć oba
serki, olejek,
śmietanę,
kaszę manną i sernix i połączyć z masą jajeczną. Masę
serową wyłożyć do dużej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia, wyrównać. Łyżką zrobić zagłębienia. W dołki nałożyć masę budyniowa z
owocami. Piec 60 minut w 180 stopniach. Zimne ciasto można posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: