ßßß Cookit - przepis na Językibaranie z soczewicą

Językibaranie z soczewicą

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 55 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 2
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
język barani 4 sztuk
słonina 10 dekagramów
marchew 3 sztuk
cebula 3 sztuk
maggi 1 kostek
soczewica 1.5 szklanek
woda 5 szklanek
pieprz według uznania
Wykonanie:
Zalać na noc soczewicę 5 szklankami wody. Oczyścić dokładnie języki, wyciąć znajdujące się po obu stronach u nasady gruczoły ślinowe, zalać wrzątkiem i obgotowywać w zamkniętym szybkowarze przez 4-5 minut. Po tym czasie wylać na sitko, ochłodzić pod zimną wodą i zdjąć skórę. Do pustego szybkowaru włożyć języki, oczyszczone i pokrojone warzywa, pokrojoną słoninę, wsypać soczewicę wraz z wodą, w której się moczyła. Popieprzyć, wrzucić kostce maggi. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 45 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.
Uwagi:
słonina lub boczek
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/2269/Jezykibaranie-z-soczewica