ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegomargaryna 1 sztukcukier puder 1 szklanekjajka 5 sztukmąka 180 gramówmąka ziemniaczana 180 gramówskórka z cytryny - otarta 2 sztuksok z cytryny 1 sztukproszek do pieczenia 1 łyżek deserowychmorele 300 gramówowoce sezonowe według uznaniagalaretka cytrynowa 1 sztukWykonanie:Miękka margarynę utrzeć, dodając po jajku, skórkę i sok z cytryny oraz stopniowo maki wymieszane z proszkiem. Ciasto przełożyć do wąskiej, podłużnej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia. Na górze poukładać oczyszczone połówki moreli. Piec ok. 50 minut w 190 stopniach. Oczyszczone owoce sezonowe(mieszane, po 3 łyżki) zanurzać w galaretce rozpuszczonej w szklance gorącej wody i układać na wierzchu ostudzonego ciasta.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: