Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
margaryna 1 sztuk
cukier puder 1 szklanek
jajka 5 sztuk
mąka 180 gramów
mąka ziemniaczana 180 gramów
skórka z cytryny - otarta 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztuk
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
morele 300 gramów
owoce sezonowe według uznania
galaretka cytrynowa 1 sztukWykonanie:
Miękka margarynę utrzeć, dodając po
jajku, skórkę i
sok z cytryny oraz stopniowo
maki wymieszane z proszkiem. Ciasto przełożyć do wąskiej, podłużnej blaszki, wyścielonej papierem do pieczenia. Na górze poukładać oczyszczone połówki
moreli. Piec ok. 50 minut w 190 stopniach. Oczyszczone
owoce sezonowe(mieszane, po 3 łyżki) zanurzać w
galaretce rozpuszczonej w szklance gorącej
wody i układać na wierzchu ostudzonego ciasta.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: