Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 4SkładnikLogo Ilość Czego
ser biały 0.5 kilogramów
margaryna 0.5 kostek
cukier puder 1 szklanek
żółtko 2 sztuk
olejek cytrynowy według uznania
herbatnik 2 sztuk
galaretka 2 sztukWykonanie:
Margarynę utrzeć z
cukrem i
żółtkami, dodać przekręcony
ser i dalej ucierać na pulchną masę. Tortownicę wyłożyć
ciastkami, przełożyć masę
serową i wyrównać.
Galaretki przygotować w/g przepisu na opakowaniu i tężejące wylać na
ser. wstawić do lodówki do zastygnięcia.Uwagi:Do potrawy potrzebować będziemy dwóch paczek
herbatników.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryWielkanocWigiliaKomentarze:Autor: justynka958Data: 2010-03-30Czy można dodać do tego jakieś owoce?Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: