ßßß
SKŁADNIKI0,5 kg sera białego 2-krotnie zmielonego;2 żółtka;4 łyżeczki żelatyny;125 dag margaryny;1 szklanka mleka;1 szklanka cukru pudru;cukier wanilinowy;ulubiona galaretka;owoce;herbatniki lub biszkopty.WYKONANIENa samym początku musimy przygotować galaretkę, aby nam przestygła i zaczynała tężeć. Margarynę ucieramy z żółtkami i cukrem na puch. Dodajemy ser, mieszamy. Mleko leciutko podgrzewamy i dodajemy do masy serowej, mieszamy delikatnie , bo bardzo się rozpryskuje. Żelatynę zalewamy gorącą wodą i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Kiedy przestygnie dodajemy do całości. Dno tortownicy (albo pucharków, jak u mnie) wykładamy herbatnikami, nie musi być dokładnie, można je po prostu połamać i rozsypać. Ciastka zalewamy tężejącą masą serową. Na nią wykładamy owoce i zalewamy galaretką. Wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia.