Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
ser mielony 500 gramów
jajka 3 sztuk
masło 200 gramów
cukier puder 300 gramów
herbatniki 100 gramów
galaretka truskawkowa 1 sztuk
truskawki mrożone według uznaniaWykonanie:Rozpuścić
galaretkę w szklance gorącej , przegotowanej
wody. Miękkie
masło utrzeć z
cukrem i
żółtkami. Ucierać, dodawać stopniowo
ser, a na końcu delikatnie połączyć z piana ubita na sztywno z
białek oraz połową tężejącej
galaretki. Małą tortownice wyścielić papierem do pieczenia i
herbatnikami. Rozłożyć masę
serową, a na niej
truskawki i zalać tężejącą
galaretka. Wstawić do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: