ßßß
Wzięło mnie ostatnio na mini serniczki. Są idealne, kiedy nie chcemy zjeść za dużo naraz. Małe słodkości na trzy kęsy. I zostaje miejsce dla kilku innych ciast ze świątecznego stołu.(14 serniczków)130g herbatników50g masła (stopionego)2 jajka120g cukrulaska wanilii6 kostek białej czekolady500g sera na sernik1/2 szklanki malin1 łyżka cukru pudruPokruszyć herbatniki i wymieszać ze stopionym masłem. Nakładać do papilotek po jednej łyżeczce otrzymanej masy i mocno docisnąć.Utrzeć jajka z cukrem i ziarenkami z laski wanilii na puszystą masę. Dodać ser i dokładnie zmiksować, aż masa będzie gładka. Czekoladę rozpuścić na parze i wymieszać z masą serową. Nakładać po 3 łyżeczki masy na ciasteczkowy spód w papilotkach.Zmiksować maliny z cukrem pudrem i przetrzeć przez sitko. Na każdy serniczek nałożyć 3 krople malinowego musu i zrobić wzory wykałaczką. Piec 40 minut w 170 stopniach. Resztę musu wykorzystać jako sos do upieczonych serniczków.Smacznego!