ßßß Cookit - przepis na Śledzie w oleju z koperkiem

Śledzie w oleju z koperkiem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 3
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
śledzie 300 gramów
cebula 2 sztuk
jabłka 1 sztuk
olej 5 łyżek stołowych
cukier 1 łyżek deserowych
sok z cytryny według uznania
koperek 6 gałązki
Wykonanie:
Śledzie umyć, namoczyć w wodzie lub w wodzie z mlekiem na około 5 godzin. Śledzie korzenne moczy się przez 1,5 godziny. Odcedzić, zdjąć skórę, skroić filety, opłukać, dokładnie odsączyć, pokroić w dzwonki, ułożyć na długim wąskim półmisku, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Obraną cebulę i jabłko opłukać, jabłko obrać i przetrzeć na grubych oczkach tarki, a cebulę pokroić w talarki, skropić w trakcie krojenia sokiem z cytryny. Wymieszać z cukrem i oliwą. Posolić. Koperkiem i przygotowanym dodatkiem udekorować śledzie.
Można również dodać do dekoracji pokrojoną w plasterki cytrynkę, listki jarmużu lub pokrojone w plasterki pomidorki.
Autor: Iza
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5027/Sledzie-w-oleju-z-koperkiem