ßßß
            
        
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegośledzie 300 gramówcebula 2 sztukjabłka 1 sztukolej 5 łyżek stołowychcukier 1 łyżek deserowychsok z cytryny według uznaniakoperek 6 gałązkiWykonanie:Śledzie umyć, namoczyć w wodzie lub w wodzie z mlekiem na około 5 godzin. Śledzie korzenne moczy się przez 1,5 godziny. Odcedzić, zdjąć skórę, skroić filety, opłukać, dokładnie odsączyć, pokroić w dzwonki, ułożyć na długim wąskim półmisku, skropić sokiem z cytryny i oliwą. Obraną cebulę i jabłko opłukać, jabłko obrać i przetrzeć na grubych oczkach tarki, a cebulę pokroić w talarki, skropić w trakcie krojenia sokiem z cytryny. Wymieszać z cukrem i oliwą. Posolić. Koperkiem i przygotowanym dodatkiem udekorować śledzie.Można również dodać do dekoracji pokrojoną w plasterki cytrynkę, listki jarmużu lub pokrojone w plasterki pomidorki.Autor: IzaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: