ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegofilet ze śledzia 600 gramówmleko 2 szklanekcebula 2 sztukolej 1 szklanekliście laurowe 2 sztuksok z cytryny 1 sztukWykonanie:Filety moczyć w zimnej wodzie 3 godz.(wymieniając wodę co 30 minut). Potem odcisnąć, zalać mlekiem, przykryć i odstawić na 15 minut. Następnie wypłukać, pokroić w 4 cm. kawałki, skropić sokiem z cytryny i odstawić. Obraną cebulę pokroić w cienkie piastry. W słoiku układać warstwami śledzie i cebulę, dodać liście laurowe i zalać olejem tak, żeby śledzie były całe zanurzone w tłuszczu i wstawić na dobę do lodówki.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: foretmeData: 2011-01-02sledzie super! :d tylko troche z tym mlekiem nie bardzo.. :D no ale jak kto lubi! :D wDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: