Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 240 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
filet ze śledzia 600 gramów
mleko 2 szklanek
cebula 2 sztuk
olej 1 szklanek
liście laurowe 2 sztuk
sok z cytryny 1 sztukWykonanie:Filety moczyć w zimnej wodzie 3 godz.(wymieniając
wodę co 30 minut).
Potem odcisnąć, zalać
mlekiem, przykryć i odstawić na 15 minut. Następnie wypłukać, pokroić w 4 cm. kawałki, skropić
sokiem z cytryny i odstawić. Obraną
cebulę pokroić w cienkie piastry. W słoiku układać warstwami
śledzie i
cebulę, dodać
liście laurowe i zalać
olejem tak, żeby
śledzie były całe zanurzone w tłuszczu i wstawić na dobę do lodówki.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: foretmeData: 2011-01-02
sledzie super! :d tylko troche z tym
mlekiem nie bardzo.. :D no ale jak kto lubi! :D wDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: