ßßß Cookit - przepis na Śledzie w sosie czosnkowym

Śledzie w sosie czosnkowym

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
filet ze śledzia 500 gramów
majonez 1 sztuk
ząbek czosnku 4 sztuk
śmietana 1 łyżek stołowych
majeranek 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
ocet według uznania
Wykonanie:
Filety śledziowe moczyć 2,5 godziny w zimnej wodzie(zmieniając wodę co 30 minut). Płaty śledziowe rozłożyć na płaskim talerzu, skropić z obu stron kilkoma kroplami octu, pozostawić na 30 minut. Odsączyć, pokroić na małe porcje. Majonez rozprowadzić śmietaną, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, posolić i odrobinę popieprzyć, dodać majeranek, wymieszać. W półmisku układać warstwami: porcje śledzi, zalane porcją sosu itd...Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.
Uwagi:
majonez - mały słoiczek
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/3708/Sledzie-w-sosie-czosnkowym