ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 180 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegofilet ze śledzia 500 gramówmajonez 1 sztukząbek czosnku 4 sztukśmietana 1 łyżek stołowychmajeranek 2 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaocet według uznaniaWykonanie:Filety śledziowe moczyć 2,5 godziny w zimnej wodzie(zmieniając wodę co 30 minut). Płaty śledziowe rozłożyć na płaskim talerzu, skropić z obu stron kilkoma kroplami octu, pozostawić na 30 minut. Odsączyć, pokroić na małe porcje. Majonez rozprowadzić śmietaną, dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, posolić i odrobinę popieprzyć, dodać majeranek, wymieszać. W półmisku układać warstwami: porcje śledzi, zalane porcją sosu itd...Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 godziny.Uwagi:majonez - mały słoiczekAutor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: