Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegoblaty
biszkoptowo-
kakaowe 3 sztuk
masło 100 gramów
żółtka 3 sztuk
cukier puder 0,75 szklanek
ser mielony 300 gramów
winogrona zielone 400 gramów
galaretka zielona 1 sztukWykonanie:
Masło utrzeć z
cukrem pudrem i
żółtkami na puszystą masę. Porcjami dodawać
ser. W tortownicy o dopasowanej do blatów
biszkoptowych średnicy ułożyć jeden z nich. Wyłożyć na niego 1/3 masy i pozostałe 2 blaty, smarując każdy masą
serową. Umyte, osuszone
winogrona pokroić na połówki i wyjąć pestki. Ułożyć połówki
owoców na wierzchniej warstwie kremu. Wstawić tort na 30 minut do lodówki.
Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić i tężejącą wylać na wierzch schłodzonego
tortu. Wstawić do lodówki.Uwagi:
Tortu nie nasącza się ponczem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: