ßßß Cookit - przepis na Ciemny tort winogronowo-serowy

Ciemny tort winogronowo-serowy

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 12
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 1
Składnik
Logo Ilość Czego
blaty biszkoptowo-kakaowe 3 sztuk
masło 100 gramów
żółtka 3 sztuk
cukier puder 0,75 szklanek
ser mielony 300 gramów
winogrona zielone 400 gramów
galaretka zielona 1 sztuk
Wykonanie:
Masło utrzeć z cukrem pudrem i żółtkami na puszystą masę. Porcjami dodawać ser. W tortownicy o dopasowanej do blatów biszkoptowych średnicy ułożyć jeden z nich. Wyłożyć na niego 1/3 masy i pozostałe 2 blaty, smarując każdy masą serową. Umyte, osuszone winogrona pokroić na połówki i wyjąć pestki. Ułożyć połówki owoców na wierzchniej warstwie kremu. Wstawić tort na 30 minut do lodówki. Galaretkę przygotować wg przepisu na opakowaniu, ostudzić i tężejącą wylać na wierzch schłodzonego tortu. Wstawić do lodówki.
Uwagi:
Tortu nie nasącza się ponczem.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Ciasta i Desery
Kuchnia Polska
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/6808/Ciemny-tort-winogronowo-serowy