ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 14(z pieczeniem / smażeniem): 40 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegoser mielony 500 gramówśmietana kremówka 300 mililitrówczekolada deserowa 0,75 sztukcukier puder 5 łyżek stołowychżelatyna 1 łyżek stołowychsok z cytryny 1 łyżek stołowychessensja waniliowa 0 , 5 łyżek deserowychmasło 10 gramówherbatniki w polewie czekoladowej 300 gramówWykonanie:Pokruszone herbatniki wymieszać z roztopionym, ostudzonym masłem i wylepić nimi dno wysmarowanej masłem średniej tortownicy.Ser utrzeć z cukrem pudrem, sokiem z cytryny, esencją waniliową oraz śmietaną. Namoczoną w niewielkiej ilości zimnej wody napęczniałą żelatynę rozpuścić na parze i wymieszać z masą serową, i przełożyć do tortownicy, wyrównać. połamaną czekoladę rozpuścić na parze. Ostudzoną wylać na sernik i widelcem rozprowadzić po powierzchni. Wstawić do lodówki na 3 godziny.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaPotrawy z seremKomentarze:Autor: PomidorekData: 2011-10-24Ser bez smaku, dodajcie więcej soku lub cukru, w zależności jak lubicie, żeby nabrał wyrazistości, co do czekolady deserowej to kwestia gustu, ja za drugim razem polała mleczną i było o niebo lepsze.Autor: LusiaData: 2009-04-23Mniam,ale super!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: