Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 100 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 3 szklanek
jajko 3 sztuk
cukier 1.5 szklanek
proszek do pieczenia 3 łyżek deserowych
kakao 3 łyżek stołowych
gałka muszkatołowa 0.5 sztuk
kawa 1 szklanekpolewa biała 1 sztukWykonanie:
Margarynę ucierać dodając po
jajku i niewielkiej ilości
cukru. Dodać
mąkę wymieszaną z proszkiem. Wlać ostudzoną i przecedzoną
kawę. Dobrze wymieszać, dodać
kakao i startą
gałkę muszkatołową. Dobrze połączyć dość gęstą masę. Ciasto przełożyć do przygotowanej formy. Piec ok.60 minut w 180 stopniach. Zimną babkę oblać białą polewą.Uwagi:mocna
kawa z fusamiAutor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: