Wykonanie
            Kakaowy biszkopt doskonale nada się, jako podstawa do mas np. z 
wiśniami , pychotka ;)

Potrzebne składniki:8 
jajek3/4 szklanki 
cukru3/4 szklanki 
mąki2 łyżki 
kakao2 łyżeczki 
proszku do pieczeniaSposób wykonania:8 
jajek wbijamy do dużej miski. Dodajemy 3/4 szklanki 
cukru. Ubijamy w gorącej wodzie na sztywną pianę. Następnie stawiamy miskę na blacie, dodajemy powoli 3/4 szklanki 
mąki, 2 łyżki 
kakao i 2 łyżeczki 
proszku do pieczenia. Delikatnie miksujemy.Wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem i wysmarowaną tłuszczem.Pieczemy ok. 30 min. w 150 st. Zostawiamy do wystygnięcia.Smacznego !