Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 2(z pieczeniem / smażeniem): 25 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
papryka zielona 4 sztuk
ryż brązowy 0.5 szklanek
olej 2 łyżek stołowych
cebula 1 sztuk
tofu 30 dekagramów
przecier pomidorowy 2 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:
Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Rozgrzać
olej na patelni i podrumienić
cebulę. Dodać do niej ugotowany wcześniej
ryż i smażyć razem przez kilka minut. Pod koniec dodać pokrojone w drobną kostkę
tofu i smażyć razem kilka minut. Przyprawić
solą,
pieprzem i
przecierem pomidorowym. Farszem napełnić wydrążone i oczyszczone z pestek
papryki i ułożyć je na wysmarowanej tłuszczem blasze.
Papryki posmarować
olejem i piec w piekarniku około 20 minut.Jarzyny i Pasztety weg.Potrawy z
seremDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: