Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 12(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 3Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
białko 4 sztuk
aromat cytrynowy 1/2 łyżek deserowych
cukier 1/3 szklanek
woda ciepła 3 łyżek stołowych
żółtka 4 sztuk
cukier 1/3 szklanek
proszek do pieczenia 1 łyżek deserowych
mąka 1 szklanek
owoce według uznania
galaretka 1-2 sztukWykonanie:
Żółtka,
wodę,
cukier, aromat ubić na pulchną masę. Do tego dodać ubitą pianę z
białek i
cukru. Delikatnie wymieszać z
mąką i
proszkiem do pieczenia. Przełożyć do formy (tortownicy) piec 35 minut w 180 stopniach.Upieczony
biszkopt pozostawić na 5 minut w formie, później wyłożyć, przykryć i wystudzić. Skroić cienki plaster
biszkoptu z wierzchu.
Biszkopt przełożyć do tortownicy. Na to wyłożyć
owoce i zalać gęstniejącą
galaretką. Wstawić do lodówki na 2-3 godziny. SmacznegoUwagi:Z
kiwi ostrożniej bo często
galaretka nie tężeje:):)Autor: WubeZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: