ßßß Cookit - przepis na Indyk w boczku z rozmarynem

Indyk w boczku z rozmarynem

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
filet z piersi indyka 800 gramów
boczek wędzony 4 plastry
rozmaryn 4 gałązki
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
winogrona czerwone 200 gramów
winogrona zielone 200 gramów
bulion drobiowy 0,5 szklanek
śmietana 50 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Umyte, osuszone mięso podzielić na 4 porcje, oprószyć solą oraz pieprzem. Każdą owinąć boczkiem i spiąć gałązką rozmarynu, aby plasterek boczku się nie rozwinął. Oczyszczoną cebule pokroić w plasterki. Mięso smażyć na rozgrzanym na patelni maśle 3 minuty z każdej strony, na zło-brązowy kolor. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Na maśle ze smażenia zeszklić cebulę. Na 4 minuty dodać oczyszczone, przekrojone na pół winogrona. Wlać śmietanę rozprowadzona bulionem i wymieszać. do sosu włożyć mięso i dusić razem 7 minut.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/10969/Indyk-w-boczku-z-rozmarynem