Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 45 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
filet z piersi indyka 800 gramów
boczek wędzony 4 plastry
rozmaryn 4 gałązki
cebula 1 sztuk
masło 2 łyżek stołowych
winogrona czerwone 200 gramów
winogrona zielone 200 gramów
bulion drobiowy 0,5 szklanek
śmietana 50 mililitrów
pieprz według uznania
sól według uznaniaWykonanie:Umyte, osuszone
mięso podzielić na 4 porcje, oprószyć
solą oraz
pieprzem. Każdą owinąć
boczkiem i spiąć gałązką
rozmarynu, aby plasterek
boczku się nie rozwinął. Oczyszczoną
cebule pokroić w plasterki.
Mięso smażyć na rozgrzanym na patelni
maśle 3 minuty z każdej strony, na zło-brązowy kolor. Zdjąć z patelni i trzymać w cieple. Na
maśle ze smażenia zeszklić
cebulę. Na 4 minuty dodać oczyszczone, przekrojone na pół
winogrona. Wlać
śmietanę rozprowadzona
bulionem i wymieszać. do sosu włożyć
mięso i dusić razem 7 minut.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: