ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czegoschab bez kości 1,5 kilogramówmajeranek 2 łyżek stołowychczosnek 2 ząbkiliść laurowy 1 sztukkiełbasa biala 250 gramówvegeta 1 łyżek stołowycholej 2 łyżek stołowychpieprz według uznaniasól według uznaniaWykonanie:Długim, ostrym nożem zrobić w mięsie kieszonkę. Pół litra wody zagotować z majerankiem, ząbkiem czosnku i listkiem laurowym. Włożyć kiełbasę, doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty na małym ogniu. Wyjąć i ostudzić.Oczyszczony pozostały czosnek rozetrzeć z vegetą, pieprzem oraz majerankiem i natrzeć wierzch mięsa i wnętrze kieszeni. do kieszonki włożyć ugotowana kiełbasę i odstawić na 2 godziny.Następnie obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rozgrzanym w patelni oleju. Ułożyć w brytfance. Piec ok. 55 minut w 200 stopniach. Podlać niewielką ilością wody i od czasu do czasu wytworzonym sosem. Podawać na ciepło lub na zimno.Uwagi:Wywar z gotowania kiełbasy można wykorzystać do przygotowania żuru lub zupy chrzanowej.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z MięsaWielkanocDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: