ßßß Cookit - przepis na Schab faszerowany białą kiełbasą

Schab faszerowany białą kiełbasą

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 8
(z pieczeniem / smażeniem): 150 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 0
Ilość ocen : 0
Składnik
Logo Ilość Czego
schab bez kości 1,5 kilogramów
majeranek 2 łyżek stołowych
czosnek 2 ząbki
liść laurowy 1 sztuk
kiełbasa biala 250 gramów
vegeta 1 łyżek stołowych
olej 2 łyżek stołowych
pieprz według uznania
sól według uznania
Wykonanie:
Długim, ostrym nożem zrobić w mięsie kieszonkę. Pół litra wody zagotować z majerankiem, ząbkiem czosnku i listkiem laurowym. Włożyć kiełbasę, doprowadzić do wrzenia i gotować 4 minuty na małym ogniu. Wyjąć i ostudzić.
Oczyszczony pozostały czosnek rozetrzeć z vegetą, pieprzem oraz majerankiem i natrzeć wierzch mięsa i wnętrze kieszeni. do kieszonki włożyć ugotowana kiełbasę i odstawić na 2 godziny.
Następnie obsmażyć mięso ze wszystkich stron na rozgrzanym w patelni oleju. Ułożyć w brytfance. Piec ok. 55 minut w 200 stopniach. Podlać niewielką ilością wody i od czasu do czasu wytworzonym sosem. Podawać na ciepło lub na zimno.
Uwagi:
Wywar z gotowania kiełbasy można wykorzystać do przygotowania żuru lub zupy chrzanowej.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Mięsa
Wielkanoc
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/11916/Schab-faszerowany-biala-kielbasa