Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
Szczupak (dzwonki)4 sztuk
masło 3 łyżek stołowychposiekana
cebula 1 szklanek
papryka słodka 1 łyżek deserowych
sól 1,5 łyżek deserowych
pieprz 1/4 łyżek deserowych
woda 1 szklanekgęsta
śmietana 1/2 szklanekWykonanie:1.
Masło rozgrzać na głębokiej patelni, wsypać
cebulę i smażyć na średnim ogniu.2. Ułożyć
rybę na
cebulę, posypać
pieprzem,
solą i
papryką, wlać
wodę i dusić pod przykryciem na małym ogniu 45 minut.3. Wlać
śmietanę, wstrząsnąć kilka
razy patelnią, aby
śmietana połączyła się z sosem.Autor: pawlo1404Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Idealny na lato!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: