ßßß Cookit - przepis na Szczupak ze śmietaną

Szczupak ze śmietaną

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 5
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
Szczupak (dzwonki)4 sztuk
masło 3 łyżek stołowych
posiekana cebula 1 szklanek
papryka słodka 1 łyżek deserowych
sól 1,5 łyżek deserowych
pieprz 1/4 łyżek deserowych
woda 1 szklanek
gęsta śmietana 1/2 szklanek
Wykonanie:
1. Masło rozgrzać na głębokiej patelni, wsypać cebulę i smażyć na średnim ogniu.
2. Ułożyć rybę na cebulę, posypać pieprzem, solą i papryką, wlać wodę i dusić pod przykryciem na małym ogniu 45 minut.
3. Wlać śmietanę, wstrząsnąć kilka razy patelnią, aby śmietana połączyła się z sosem.
Autor: pawlo1404
Zobacz inne przepisy użykownika!
Potrawy z Ryb
Wigilia
Komentarze:
Autor: martunia0704
Data: 2009-04-30
Idealny na lato!
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5672/Szczupak-ze-smietana