ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość CzegoSzczupak (dzwonki)4 sztukmasło 3 łyżek stołowychposiekana cebula 1 szklanekpapryka słodka 1 łyżek deserowychsól 1,5 łyżek deserowychpieprz 1/4 łyżek deserowychwoda 1 szklanekgęsta śmietana 1/2 szklanekWykonanie:1. Masło rozgrzać na głębokiej patelni, wsypać cebulę i smażyć na średnim ogniu.2. Ułożyć rybę na cebulę, posypać pieprzem, solą i papryką, wlać wodę i dusić pod przykryciem na małym ogniu 45 minut.3. Wlać śmietanę, wstrząsnąć kilka razy patelnią, aby śmietana połączyła się z sosem.Autor: pawlo1404Zobacz inne przepisy użykownika!Potrawy z RybWigiliaKomentarze:Autor: martunia0704Data: 2009-04-30Idealny na lato!Dodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: