Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 80 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 2Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
mąka tortowa 2,5 szklanek
cukier 1 szklanek
jajka 4 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowych
olej 0,75 szklanek
woda 0,75 szklanek
kakao 2 łyżek stołowychWykonanie:Wszystkie składniki ciasta, oprócz
kakao, zmiksować. Podzielić ciasto na pół. Do jednej dodać
kakao. Do wąskiej prostokątnej blaszki o wymiarach 10x40 cm, wyścielonej papierem do pieczenia, wylać najpierw jasne ciasto, a na nie ciasto z
kakao. Piec ok. 60 minut w 190 stopniach.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: