Wykonanie
« Powrót  Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 4(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
gruszka 1 kilogramów
mąka pszenna razowa 2 szklanek
pestki dyni 0.5 szklanek
pestki słonecznika 0.5 szklanek
orzechy włoskie 0.5 szklanek
orzechy laskowe 0.5 szklanek
Cynamon 0.5 łyżek deserowych
olej według uznaniaWykonanie:
Orzechy zmielić w maszynce. Obrane
gruszki zmiksować na masę, dodać zmielone
orzechy,
cynamon i
mąkę, dokładnie wymieszać. Gdy ciasto jest za rzadkie dodać więcej
mąki, gdy za gęste dodać
wody. Wyłożyć masę na formę posmarowaną tłuszczem i piec przez około 30-40 minut.Ciasta i DeseryDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: