Wykonanie
Jesień to czas
orzechów. Od paru dni w każdej wolnej chwili
siedzę w kuchni, oglądam seriale i ... obieram
orzechy :) W tym roku, wyjątkowo jest ich strasznie dużo :) Oczywiście bardzo mnie to cieszy :) Już planuje jakie pyszności z nich powstaną. Na pierwszy ogień idzie
masło z
orzechów włoskich :) Smakuje wyśmienicie :) Spróbujcie sami :)
350g
orzechów włoskich2 łyżki
oleju z
orzechów włoskich lub laskowychłyżka
mioduszczypta
cynamonuOrzechy przełóż na blachę, praż je ok. 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 220 stopni. Uważaj, aby się nie przypaliły. Następnie wszystkie składniki umieść w misie blendera. Blenduj do uzyskania jednolitej konsystencji. Gotowe
masło przełóż do słoiczka. Podawaj jako dodatek do owsianki, tostów, czy też naleśników :)Smacznego :)