Towarzyszy mi każdego dnia, czasem przychodzi na śniadanie, czasem wpada na kolację lub deser. Przeważnie wpada do koktajlu, choć przeważnie pojawia się samodzielnie. O czym mowa? Oczywiście o maśle orzechowym :) Dla urozmaicenia do tradycyjnego masła orzechowego dodałam ziarna słonecznika. Efekt: niesamowity smak :) Przekonajcie się sami :)przepis na mały słoiczek masła300 g orzechów ziemnych, niesolonych200 g ziaren słonecznika2 łyżki oleju z orzechów laskowychNa suchej patelni upraż ziarna słonecznika oraz orzechy ziemne. Następnie przełóż je do misy blendera i miksuj, aż do uzyskania jednolitej konsystencji. W połowie miksowania dodaj olej z orzechów laskowych. Miksowanie powinno zająć ok. 15. minut. Pamiętaj, aby robić przerwy, aby nie spalić blendera.Gotowe masło przełóż do słoiczka. Przechowuj do 3 dni w chłodnym miejscu.