Wykonanie
Pralinki, kuleczki - jak zwał tak zwał, faktem jest, że sa one dość słodkie, w końcu w składzie
krówki, więc w
sumie nie ma się co dziwić.Smakują jak lepsza wersja snickersa -tyle że bez
czekolady. Pomyślałam, że w
sumie masa ta pasowałaby idealnie do kruchego ciasta, ale to może innym razem.Polecam zmniejszyć proporcje o połowę, z podanej wyszły aż 42 kulki różnej wielkości.Ile
babrania się z siekaniem a poźniej z lepieniem (bo idzie dość opornie), wiem tylko ja ;]Jeśli mimo to Was nie zraziłam, zapraszam do orzechowej zabawyCo trzeba?300-350 g
krówek75 g
masła200 g
orzechów ziemnych prażonych niesolonych100 g
orzechów laskowych100 g
migdałów100 g
ziaren słonecznikaCo i jak?W sporym rondelku roztopić
krówki wraz z
masłem.Wszystkie
orzechy posiekać, byle nie za drobno, coby sam proszek nie został.Posiekane towarzystwo przełożyć do
krówkowego rondelka. Wszystko porządnie zamieszać, odstawić do ostudzenia (inaczej nic nie ulepicie).Schłodzić i delektować sięSmacznego!
