Wykonanie
Jeśli ktoś nie wyobraża sobie życia bez
masła orzechowego to bardzo polecam przyrządzenie go własnoręcznie:) Szybko i smacznie!


Składniki:300g niesolonych
orzechów ziemnych1 łyżka dobrego
masłaolej sezamowy/ arachidowy
sól
Przygotowanie:Zmielić
orzechy partiami w malakserze i przesypywać do miski. Po zmieleniu wszystkich, przesypać z powrotem do malaksera i dodawać małymi porcjami
masło,
olej i
sól. Po każdej dokładce
soli sprawdzajcie smak powstającego
masła orzechowego.
Oleju wlejcie tyle, aby konsystencja Was zadowalała.Moje
masło jest bardziej zbite i sypkie, ponieważ zmielone w malakserze
orzechy i resztę produktów mieszałam łyżką. Czyli nie przesypywałam wszystkiego z powrotem do robota. Powód?
Masło jest bardziej chrupkie niż kremowe co bardzo mi odpowiada.