ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czegodynia 2 szklanekcukier 1 szklanekjajka 3 sztukCynamon 3 łyżek deserowychsoda oczyszczona 1 łyżek deserowychcukier waniliowy 1 sztukmąka 3 szklanekolej 1 szklanekWykonanie:Ubić jajka z cukrem, dodać olej, przesiana mąkę, cukier waniliowy, sodę oraz cynamon. Wymieszać mikserem, a potem dodać starta na jarzynowej tarce dynię i delikatnie całość wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do okrągłej formy, wysmarowanej masłem i wysypanej mąką. Piec 50 minut w 180 stopniach. Wystudzone wyjąć z foremki i obficie posypać cukrem pudrem.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: