Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 60 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 5Ilość ocen : 1SkładnikLogo Ilość Czego
dynia 2 szklanek
cukier 1 szklanek
jajka 3 sztuk
Cynamon 3 łyżek deserowych
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
cukier waniliowy 1 sztuk
mąka 3 szklanek
olej 1 szklanekWykonanie:Ubić
jajka z
cukrem, dodać
olej, przesiana
mąkę,
cukier waniliowy,
sodę oraz
cynamon. Wymieszać mikserem, a
potem dodać starta na jarzynowej tarce
dynię i delikatnie całość wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do okrągłej formy, wysmarowanej
masłem i wysypanej
mąką. Piec 50 minut w 180 stopniach. Wystudzone wyjąć z foremki i obficie posypać
cukrem pudrem.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: