Wykonanie
Banalnie proste! A takie lubię najbardziej, kiedy mam ochotę na coś pysznego, niewymagającego większego nakładu pracy.Ciasto idealne na zbliżające się wielkimi krokami Święta, jak i na zwykłe weekendowe (i nie tylko:-) ) dni.

Składniki:4
jajka1 szklanka
cukrucukier waniliowy (16g)1 łyżeczka
cynamonu1 łyżeczka
sody oczyszczonej1 łyżeczka
proszku do pieczenia3/4 szklanki
oleju2 szklanki
mąki5-6
jabłek--------------------------------------------------------------------------------------Wszystkie składniki po kolei wrzucać do miski i miksować, do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji.
Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki. Wrzucić do przygotowanej masy i wymieszać łyżką(po wymieszaniu może się wydawać, że mamy w misce same
jabłka - takie wrażenie jest jak najbardziej wskazane; wszystko "zrównoważy się" w piekarniku).Ciasto pieczemy przez 60 minut w temperaturze 180 stopni.


Po wyjęciu z piekarnika możemy posypać ciasto odrobiną
cukru pudru (osobiście uwielbiam je prosto z blachy ;-) ).