Wykonanie
« Powrót
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 4
(z pieczeniem / smażeniem): 30 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 50 dekagramów
warzywo 50 dekagramów
cebula 2 sztuk
liście laurowe 0.5 sztuk
sól według uznania
pieprz według uznania
mąka 1 łyżek stołowych
tłuszcz 5 dekagramów
Wykonanie:
Pokrojone na kawałki
mięso otoczyć w
mące, obrumienić w szybkowarze na mocno rozgrzanym tłuszczu, wrzucić oczyszczone i pokrojone
cebule i również zrumienić. Wlać 1 szklankę
wody, włożyć oczyszczone i drobno poszatkowane lub starte na tarce do jarzyn warzywa. Posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 20 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Sprawdzić smak, doprawić pozostałą
mąką i ewentualnie
solą i
pieprzem.
Uwagi:
wieprzowina bez kości lub
wołowina,
cielęcina,
baranina; warzywa: 1
marchew, 1
pietruszka, 1
por, kawałek
selera, kawałek
włoskiej kapusty, 1
cebula, kilka strąków
fasolki szparagowej, garść
zielonego groszkuKuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z
MięsaDodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: