ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czegowieprzowina bez kości 1 kilogramówborowiki suszone 5 sztukbulion 2 szklaneksok z kiszonej kapusty 2 szklanekcebula 1 sztukmąka 1 łyżek stołowychkminek, nasiona 1 łyżek stołowychsól według uznaniapieprz według uznaniaWykonanie:Umyte grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody i zostawić na noc. Następnego dnia ugotować i pokroić w paseczki. Oczyszczoną cebulę drobno pokroić. Umyte, osuszone mięso pokroić w niewielką kostkę, włożyć do rondla, zalać sokiem z kapusty i bulionem, dodać kminek, przykryć i gotować 40 minut na niewielkim ogniu. Dodać pokrojone grzyby, cebulę, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać i dusić jeszcze 15 minut. Mąkę dokładnie wymieszać z zimnym wywarem z grzybów, wlać do mięsa, mieszając gotować, aż sos zgęstnieje. Podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką z kiszonej kapusty oraz kiszonymi ogórkami.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: