ßßß Cookit - przepis na Gulasz poleszucki

Gulasz poleszucki

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 10
(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 3
Składnik
Logo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 1 kilogramów
borowiki suszone 5 sztuk
bulion 2 szklanek
sok z kiszonej kapusty 2 szklanek
cebula 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
kminek, nasiona 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznania
Wykonanie:
Umyte grzyby namoczyć w niewielkiej ilości wody i zostawić na noc. Następnego dnia ugotować i pokroić w paseczki. Oczyszczoną cebulę drobno pokroić. Umyte, osuszone mięso pokroić w niewielką kostkę, włożyć do rondla, zalać sokiem z kapusty i bulionem, dodać kminek, przykryć i gotować 40 minut na niewielkim ogniu. Dodać pokrojone grzyby, cebulę, doprawić solą oraz pieprzem, wymieszać i dusić jeszcze 15 minut. Mąkę dokładnie wymieszać z zimnym wywarem z grzybów, wlać do mięsa, mieszając gotować, aż sos zgęstnieje. Podawać z ziemniakami lub kaszą i surówką z kiszonej kapusty oraz kiszonymi ogórkami.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Kuchnia Staropolska
Potrawy z Mięsa
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/5928/Gulasz-poleszucki