Wykonanie
« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 10(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 3SkładnikLogo Ilość Czego
wieprzowina bez kości 1 kilogramów
borowiki suszone 5 sztuk
bulion 2 szklaneksok z
kiszonej kapusty 2 szklanek
cebula 1 sztuk
mąka 1 łyżek stołowych
kminek, nasiona 1 łyżek stołowych
sól według uznania
pieprz według uznaniaWykonanie:Umyte
grzyby namoczyć w niewielkiej ilości
wody i zostawić na noc. Następnego dnia ugotować i pokroić w paseczki. Oczyszczoną
cebulę drobno pokroić. Umyte, osuszone
mięso pokroić w niewielką kostkę, włożyć do rondla, zalać
sokiem z
kapusty i
bulionem, dodać
kminek, przykryć i gotować 40 minut na niewielkim ogniu. Dodać pokrojone
grzyby,
cebulę, doprawić
solą oraz
pieprzem, wymieszać i dusić jeszcze 15 minut.
Mąkę dokładnie wymieszać z zimnym
wywarem z
grzybów, wlać do
mięsa, mieszając gotować, aż sos zgęstnieje. Podawać z
ziemniakami lub
kaszą i surówką z
kiszonej kapusty oraz
kiszonymi ogórkami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaKuchnia StaropolskaPotrawy z
MięsaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: