ßßß Cookit - przepis na Sandacz z kulkami z ziemniaków

Sandacz z kulkami z ziemniaków

nazwa

Wykonanie

« Powrót  
Dodaj przepis do ulubionych!
(ilość porcji): 6
(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut
(stopień trudności):
Oceń przepis
Możesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!
Średnia ocena użytkowników : 4
Ilość ocen : 2
Składnik
Logo Ilość Czego
sandacz sprawiony 1,3 kilogramów
bułka tarta 0,5 szklanek
jajka 2 sztuk
mąka 4 łyżek stołowych
chrzan wiórki według uznania
ziemniaki duże 1 kilogramów
sól według uznania
pieprz według uznania
olej do smażenia według uznania
Wykonanie:
Oczyszczoną rybę pokroić w dzwonka, oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na 30 minut. Oprószyć mąką i strzepać jej nadmiar. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Posypać wiórkami chrzanowymi.
Z oczyszczonych ziemniaków specjalna łyżką wydrążyć kulki, obgotować je 5 minut w osolonym wrzątku, osaczyć i obsmażyć na rozgrzanym oleju.
Autor: Becia
Zobacz inne przepisy użykownika!
Kuchnia Polska
Potrawy z Ryb
Wigilia
Dodaj komentarz:
Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga:
Źródło:http://ksiazka-kucharska.pl/przepis/4633/Sandacz-z-kulkami-z-ziemniakow