ßßß
Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 6(z pieczeniem / smażeniem): 50 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czegosandacz sprawiony 1,3 kilogramówbułka tarta 0,5 szklanekjajka 2 sztukmąka 4 łyżek stołowychchrzan wiórki według uznaniaziemniaki duże 1 kilogramówsól według uznaniapieprz według uznaniaolej do smażenia według uznaniaWykonanie:Oczyszczoną rybę pokroić w dzwonka, oprószyć solą oraz pieprzem i odstawić na 30 minut. Oprószyć mąką i strzepać jej nadmiar. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Posypać wiórkami chrzanowymi.Z oczyszczonych ziemniaków specjalna łyżką wydrążyć kulki, obgotować je 5 minut w osolonym wrzątku, osaczyć i obsmażyć na rozgrzanym oleju.Autor: BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Kuchnia PolskaPotrawy z RybWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: