Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 8(z pieczeniem / smażeniem): 70 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 0Ilość ocen : 0SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 500 gramów
miód 1 szklanek
cukier 0,5 szklanek
jajka 3 sztuk
soda oczyszczona 1 łyżek deserowych
przyprawa do pierników 2 łyżek deserowych
migdały 100 gramówWykonanie:
Migdały sparzyć, obrać ze skórki i drobno posiekać.
Sodę rozpuścić w łyżce
wody.
Miód i
cukier rozpuścić, stale mieszając, aż wytworzy się jednolity
syrop i wystudzić. Do
syropu stopniowo wmieszać
mąkę,
jajka, przyprawę korzenna,
sodę oraz 3/4
migdałów. Formę o wymiarach 20 x 30 cm wyścielić papierem do pieczenia. Przelać ciasto i piec 45 minut w 190 stopniach. Ciasto można polać lukrem lub
polewą czekoladową i oprószyć
migdałami.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaWielkanocWigiliaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: